Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır?

düdüklü tencere kullanımı
Sağlıklı yemekler sağlıklı nesiller getirecektir. Sağlıklı vücut gelişimi için en önemli besinler arasında sebzeler çok önemli bir yere sahiptir. Uzun uzun pişirdiğiniz sebzelerin bütün besin değerleri kaybolacaktır. Bu da hep sebzelerle beslensekte sağlığımıza ek hiçbir getirisi olmamasına sebep olacaktır. Düdüklü tencere bu açıdan mutfaktaki en sağlıklı pişirme danışmanınız olacaktır. Düdüklü sistem olarak bütün yemeği eşit şekilde buhar gücünü kullanarak çok daha kısa sürede çok lezzetli olarak pişirmesidir. Besinlerinizin içindeki vitaminler buharda pişme esnasında tek parça olarak yemeklerinizde hazır bulunacaklardır.

Genel olarak düdüklü tencere kullanımı sırasında dikkat etmemiz gerekenlerden biri de su miktarını iyi ayarlamaktır. Çünkü yemeğiniz buharda piştiği için yemeğinizin suyu çok çabuk bitebilecektir. Ayar düğmesinde önce buhar kısmına ayarlamak gerekmektedir. Sonra düdüğü ötmeye başladığında pişirme işlemi ayarı değiştirmek gereklidir. Düdük öttüğünde yemeğiniz kaynamış demektir. Kaynayan yemeğinizin pişirme süresi de normal tencerelere göre çok daha kısa olacaktır. Bu sayede yemeğinizin suyunu ve pişip pişmediğini sürekli kontrol ederek mutfaklarda çok uzun zamanlar geçirmenize gerek kalmayacaktır.

Bütün malzemeleri gerekli suyu ile birlikte tencerenize koyup kapağı kapatmak yapacağınız tek işlem olacaktır. Düdüklü tencere kullanımı sırasında hangi besinin ne kadar sürede piştiğini bilmek de çok önemlidir. Sebzeler en hızlı pişen türlerdir. En fazla 10-12 dakikada yemeğiniz pişmiş olacaktır. Taze fasulyeyi bile 10 -15 dakika arasında sofranızda hazır hale getirebilirsiniz. Beyaz ette kısa süreli pişenler arasındadır. Tavuk yemeklerinizde hem lezzet hem de sağlık için düdüklü tencere kullanabileceksiniz. Uzun süre pişenler ise kuru gıdalar olacaktır.

En uzun sürede nohut sonra fasulye ve yeşil mercimek bu besinler arasında sayılabilir. Kırmızı ette en uzun süre pişenler arasındadır. Özellikle normal tencere de pişirirken çok fazla enerji de harcayarak içerisindeki bütün yararlı vitaminleri yok etmektesiniz. Emsan düdüklü tencereler ile etinizi en kısa sürede pişirerek yemeklerinizde çok daha fazla sağlık ve çok daha fazla lezzet oluşturabileceksiniz.

 
Etiketler: Makale
Şubat 20, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR